nieuws

TBI-zussen bouwen megakantoor

utiliteitsbouw

TBI-zussen bouwen megakantoor

Het vloeroppervlak van het Octrooibureau in aanbouw is straks 80.000 vierkante meter, goed voor 1750 werkplekken. Daarmee is het één van de grootste bouwprojecten van dit moment.

TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren, Croon en Wolter & Dros bouwen het nieuwe kantoor van het Europese Octrooibureau voor ruim 200 miljoen euro. Het oude gebouw was een eyecatcher. Het nieuwe misschien wel oogstrelend. Het nieuwe kantoor van het European Patent Office komt in Rijswijk, 12 meter naast het uit 1972 stammende kantoor. Dit oude, 84 meter hoge gebouw, gaat tegen de grond.

Cobouw besteedt vandaag uitgebreid aandacht aan dit megaproject en aan hoe de TBI-ondernemingen het hebben weten te bemachtigen. Ton Vaags (directeur J.P. van Eesteren), Hans Vogel (directeur Croon Elektrotechniek) en Joseph Kuling (directeur Wolter & Dros) komen aan het woord. Niets liet TBI aan het toeval over om de bouw van het kantoor van het Europese Octrooibureau binnen te slepen. De projectleden sliepen zelfs met hun slaapzakken op kantoor om de inschrijvingsdocumenten te bewaken. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels