nieuws

Nieuwe mogelijkheden voor serviceflats

utiliteitsbouw

Nieuwe mogelijkheden voor serviceflats

Er wordt zwaar bezuinigd op de zorg. Daardoor verdwijnt het verzorgingstehuis en keert de belangstelling voor serviceflats terug. Dit betekent een uitdaging voor die flats.

“Er lijkt een gouden toekomst weggelegd voor de 360 serviceflats in Nederland”, denkt projectleider Tineke Lupi van Platform 31. Het concept hiervoor ontstond in de jaren zestig van de vorige eeuw. Vooral de wat welgesteldere oudere die zelfstandig wonen wilde combineren met collectieve dienstverlening waardeerde deze woonvorm zeer.

Door de opkomst van verzorgingstehuizen verpauperden veel serviceflats echter. Leegstand trad op. Inmiddels speelt onder meer corporatie Staedion in op deze situatie en biedt de flats te huur aan met verschillende dienstenpakketten.

Reageer op dit artikel