nieuws

Lucy in the Sky

utiliteitsbouw

Lucy in the Sky

Diamanten kwamen er niet aan te pas, maar de eerste ‘Lucy in the Sky’ is in het Havenkwartier in Deventer op zijn plaats gehesen. Lucy in the Sky is een project van drie éénkamerhotels in het gebied.

De LucyCube, een ontwerp van kunstenaar Rob Sweere en MuldersvandenBerk Architecten, is de eerste. De LucyCube is een witte kubus van 16 vierkante meter die op een oude vultrechter in de haven is gezet. Twee kleinere zwarte kubussen staan elders op de kade.

De kleine kubussen zijn in Arnhem vervaardigd, het houtskelet voor de grote witte in Elst. Alles is via een binnenvaartschip naar Deventer gevaren. Een kraan tilde de LucyCube vanaf het schip op de vultrechter. De kubus geeft de oude, geoxideerde trechter – jarenlang gebruikt in de overslag van de grijze en zwarte silo’s in de haven – weer nieuw elan.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels