nieuws

Herbestemming kantoren in Utrecht in stroomversnelling

utiliteitsbouw Premium

Herbestemming kantoren in Utrecht in stroomversnelling

Herbestemming en transformatie van leegstaande kantoren komen in de provincie Utrecht in een stroomversnelling. De plannen voor nieuwbouw van kantoren worden gehalveerd en de provincie vraagt het rijk de termijn voor het afboeken van verlies van kantoorpanden voor gemeenten te verlengen.

Dat maakt gedeputeerde Remco van Lunteren van de provincie Utrecht bekend. “Het komende jaar zullen we samen met de gemeenten intensief aan het werk gaan om deze aanpak te laten slagen”, zegt de politicus. In de provincie staat ongeveer een miljoen vierkante meter kantoorruimte leeg op een landelijke kantorenleegstand van zeven miljoen vierkante meter. De provincie verwacht dat verbetering van de economie niet zal leiden tot afname van de kantorenleegstand.

Reageer op dit artikel