nieuws

Golvend dak op crematorium

utiliteitsbouw

Golvend dak op crematorium

Medewerkers van Bentstaal uit IJsselstein werken aan de staalconstructie van een golvend dak op een crematorium in Nieuw-Vennep. Hoofdaannemer Huib Bakker Bouw (HBB) uit Heemstede werkt hier aan de bouw van het crematorium voor de PC Hooft Groep.

Het complex van ruim 1700 vierkante meter zal bestaan uit twee familiekamers, twee opbaarruimten, twee condoleanceruimten, twee aula’s en een 24-uurskamer. Ook komen er strooivelden en een urnenmuur. Naast het gebouw, dat langs de Hoofdvaart tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep verrijst, wordt tevens een grote parkeerplaats aangelegd.

De bouw van het complex, dat de naam Crematorium & Uitvaartcentrum Haarlemmermeer gaat dragen, duurt ongeveer een jaar. Als het klaar is, zal het, mede door een laag sedum op het dak, doen denken aan een moderne boerderij. Rienks Architecten uit Breda tekende voor het ontwerp. In de tweede helft van dit jaar opent het crematorium zijn deuren.

Reageer op dit artikel