nieuws

Fries consortium vecht gunning Thialf aan

utiliteitsbouw Premium

Fries consortium vecht gunning Thialf aan

De Friese bouwers die naast het project Nieuw Thialf grepen, vechten de voorlopige gunning aan Ballast Nedam aan.

Het consortium, dat naar eigen zeggen voor een lager bedrag inschreef, stelt dat de beoordelingscommissie op belangrijke onderdelen ten onrechte punten onthouden heeft.

Het consortium heeft een kort geding aangespannen tegen het besluit van de ijsbaan, meldt de Leeuwarder Courant. Bouwgroep Dijkstra Draisma, Jorritsma Bouw, technisch bureau ITTB, Pranger-Rosier Installaties, Ekwadraat en Gear Architecten vinden dat zij op punten als energiebesparing en onderhoudsgevoeligheid niet goed beoordeeld zijn door de opdrachtgever. Ook op enkele minder zwaarwegende aspecten vertoont de beoordeling gebreken, meent de combinatie.

Reageer op dit artikel