nieuws

Bouwen op historisch verdedigingswerk

utiliteitsbouw

Bouwen op historisch verdedigingswerk

Medewerkers van Laudy Bouw en Ontwikkeling bouwen in Den Bosch aan het restauratie- en nieuwbouwproject Bolwerk Sint-Jan. Het gebouw aan en in de Sint Janssingel, met zijn opvallende gemetselde flankmuren, komt op de plek van het historische verdedigingswerk Bolwerk Sint-Jan, dat in 1528 werd aangelegd.

Het is een driehoekig verdedigingswerk met aan de kopse kant een stadspoort. Door de reconstructie van het bolwerk wil de gemeente de oude stadsentree een nieuwe impuls geven.

Voor ontwerper Van Roosmalen-Van Gessel Architecten en de bouwer was en is de inpassing van de nieuwbouw in het oude vestingswerk – met daarin en stadsmuur, een rondeeltoren en flankmuren – één van de grootste uitdagingen van dit project. Bij het metselen van de flankmuren zet Laudy naast eigen personeel mensen in die werken via een social returntraject. Tevens maken drie leerling-metselaars deel uit van de ploeg.

Het bolwerk herbergt na de oplevering medio dit jaar horeca en een informatiecentrum over de stad.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels