nieuws

Heijmans wil ruilverkaveling met leegstaande kantoren

utiliteitsbouw

Heijmans wil ruilverkaveling met leegstaande kantoren

Heijmans gaat samen met het Kadaster proberen om via ruilverkaveling van kantoren de leegstand terug te dringen.

Ruilverkaveling stamt uit de landbouwwereld. Grondeigenaren ruilen kavels met elkaar met als doel versnippering tegen te gaan. Ook met kantoren moet ruilverkaveling mogelijk zijn, meent bouwconcern Heijmans. Door huurders in bijna leegstaande kantoren bij elkaar te brengen in (daarna) vollere kantoren, kan voor de overblijvende, lege kantoren herontwikkeling of sloop plaatsvinden.

De samenwerking met het Kadaster is ingegeven door de ruime ervaring van de overheidsdienst met herverkaveling. Op dit moment loopt er een pilot met kantoorruilverkaveling bij Brainport Rotterdam. Andere locaties zitten in de verkenningsfase. Heijmans wil de panden waar huurders naartoe worden geschoven duurzaam opwaarderen. De utiliteitsdivisie van de bouwer behaalde vorig jaar een operationeel verlies.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels