nieuws

Nieuw Stadhuiskwartier

utiliteitsbouw

Nieuw Stadhuiskwartier

Met het aanbrengen van heipalen trapt Voorbij Funderingstechnieken uit Amsterdam de bouw van het Stadhuiskwartier van Deventer af. Het gebouw krijgt ongeveer vierhonderd funderingspalen, die vanwege de historische gebouwen rondom de bouwplaats trillingsvrij de grond in worden geschroefd.

Voorbij doet het werk in opdracht van hoofdaannemer BAM Utiliteitsbouw. Voor het Stadhuiskwartier, een ontwerp van Neuttelings Riedijk Architecten, zijn dit jaar de oude schouwburg, het stadskantoor en een school gesloopt. De nieuwbouw wordt drie lagen hoog en sluit straks aan op het historische stadhuis dat BAM ook renoveert. Eronder komt een parkeergarage voor omwonenden.

Als alle werkzaamheden aan het stadhuis volgens planning verlopen, kan het ambtelijk apparaat in het voorjaar van 2015 verhuizen. De totale investering is iets meer dan 65 miljoen euro.

Reageer op dit artikel