nieuws

BVG dreigt met beroep tegen bouw Ikea

utiliteitsbouw Premium

BVG dreigt met beroep tegen bouw Ikea

De bouw van een nieuwe Ikea in Zwolle zou noodgedwongen veel later dan gepland van start kunnen gaan. BVG Vastgoed zegt tegen dagblad De Stentor dat het van plan is in beroep te gaan tegen de afgifte van een omgevingsvergunning voor de Zweedse meubelgigant.

Het vastgoedbedrijf uit Oosterbeek vindt het niet eerlijk dat de gemeente Zwolle voor Ikea op bedrijventerrein Hessenpoort wel een passend bestemmingsplan heeft, maar dat het voor een bedrijfspand van BVG op steenworp afstand geen uitzondering maakt. BVG wil dit pand graag verhuren, maar dat kan niet omdat het bestemmingsplan het niet toestaat.

De Raad van State sprak zich al eerder uit over het bezwaar van BVG Vastgoed bij de vaststelling van het bestemmingsplan Hessenpoort. Toen werd de gemeente in het gelijk gesteld.

Reageer op dit artikel