nieuws

Amsterdam maakt ruimte voor ouderen

utiliteitsbouw Premium

Amsterdam maakt ruimte voor ouderen

Vrijkomende zorggebouwen worden in Amsterdam zodanig heringericht dat ouderen er zelfstandig kunnen wonen. Met dat doel voor ogen worden in de hoofdstad ook bestaande woningen voorzien van liften en zal aanpasbare nieuwbouw plaatsvinden voor mensen met een beperking.

Dat maakt de gemeente Amsterdam bekend in de nota ‘Met zorg wonen’. Verder wil wethouder Freek Ossel (wonen) afspraken maken met corporaties over de beschikbaarheid van huizen voor ouderen met weinig geld. Geschikte woningen voor deze groep zijn belangrijk nu de zorgvoorzieningen door de regering worden afgebouwd. Volgens de gemeente Amsterdam is er een groeiende behoefte aan zowel geclusterde woonvormen als aan ruimte voor mantelzorgers. Ossel vindt het bovendien belangrijk dat ouderen verhuizen naar geschikte woningen waardoor meer huizen vrijkomen voor jonge gezinnen.

Reageer op dit artikel