nieuws

Regio Eindhoven schrapt nieuwbouw

utiliteitsbouw Premium

Regio Eindhoven schrapt nieuwbouw

Het zicht op hergebruik van bestaande bouw voor kantoordoeleinden neemt toe in de regio Eindhoven. Nieuwbouw is uit de gratie.

De 21 gemeenten die deel uitmaken van Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) hebben besloten om de leegstand op de kantorenmarkt gezamenlijk grondig aan te pakken. Besloten is voor bijna 270.000 vierkante meter aan nieuwbouwplannen die in de pijplijn zaten te schrappen.

Vooral in het landelijk gebied worden de nieuwbouwmogelijkheden sterk ingeperkt. Het stedelijk gebied krijgt een beperkt aantal locaties waar nieuwbouw mogelijk blijft. Bedrijven krijgen voor nieuwbouwplannen alleen medewerking als aantoonbaar geen geschikte vestiging mogelijk is in bestaande gebouwen. Het nieuwe beleid staat in het teken van investeren in de ruimtelijke kwaliteit.

Reageer op dit artikel