nieuws

Theater komt onder dak

utiliteitsbouw Premium

Theater komt onder dak

Zes dakspanten krijgt het Theater Amsterdam in ’s lands hoofdstad. Bodu Staalbouw maakt ze in de eigen werkplaats in Bunschoten-Spakenburg.

Daar zijn de spanten ook voorzien van 80 micrometer grondering en donkergrijs gespoten. De dakspanten bestaan uit twee delen van elk 30 meter die samen 12 ton wegen, rekent Wim van Rhee namens de staalbouwer voor. “De spanten gaan in twee delen op een vrachtwagen naar Amsterdam.” Daar helpt Huurdeman Kraanbedrijf de delen aan elkaar te zetten en op hun plek te leggen. De kraanverhuurder uit Hoevelaken zet voor dit werk twee mobiele zestigtonners in.

Bodu bouwde ook de staalconstructie van wat Van Rhee het ‘voorgebouw’ noemt. In dit deel komen de ondersteunende diensten van het theaterbedrijf. Voor dit gebouw komen 15 meter hoge kolommen te staan die een luifel dragen. Het theater wordt gebouwd in de westelijke Houthavens. Halverwege volgend jaar moeten er voorstellingen plaatsvinden over Anne Frank.

Reageer op dit artikel