nieuws

Kantooraanbod blijft groeien

utiliteitsbouw Premium

Kantooraanbod blijft groeien

Het aanbod van kantoorruimte blijft toenemen, signaleert het landelijke makelaarsnetwerk Dynamis. De bescheiden vraag komt bovendien hoofdzakelijk bestaande kantoorgebruikers die willen verhuizen.

Aanleiding voor de vervangingsvraag blijkt vooral dat organisaties op zoek gaan naar andere locaties met een hoge kwaliteitsniveau, lagere huisvestingskosten en of andere aantrekkelijkere voorwaarden in het huurcontract. Vooral verouderde en langdurig leegstaande kantoren blijken steeds goedkoper te krijgen.

Het totale oppervlak aan kantoorruimte dat eind september te huur of te koop stond, heeft Dynamis becijferd op ruim 7 miljoen vierkante meter. Dat is een groei met twee procent in drie maanden tijd. De opname in het afgelopen kwartaal komt op in totaal 186.000 vierkante meter.

 

Reageer op dit artikel