nieuws

‘Btw-perikelen frustreren pps-contracten’

utiliteitsbouw Premium

‘Btw-perikelen frustreren pps-contracten’

Btw-perikelen frustreren het succes van pps-contracten bij lagere overheden. Die waarschuwing uit wethouder Staf Depla van Eindhoven op basis van eigen ervaring bij de internationale school.

De wethouder heeft onlangs definitief te horen gekregen dat het Rijk geen uitzondering maakt voor pps-projecten van lagere overheden. Zijn pleidooi om een standaardregeling te bedenken voor btw-afdracht bij dbfmo-contracten heeft geen gehoor gevonden in politiek ‘Den Haag’. “Uiteindelijk staan we als gemeente met lege handen. Dat is en blijft teleurstellend”, reageert Depla op de afwijzing van de minister van Financiën. “Als het Rijk serieus een bredere pps-stroom wil bij lagere overheden moet echt wel iets veranderen. Het prijsvoordeel van de contractvorm wordt bijna geheel teniet gedaan door btw-afdracht en hoge advieskosten.”

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel