nieuws

Voormalig gemeentehuis lastig te slijten

utiliteitsbouw Premium

Voormalig gemeentehuis lastig te slijten

Het is lastig voor overtollige gemeentehuizen een nieuwe bestemming te vinden. Tegelijkertijd komen door gemeentelijke fusies steeds meer stadhuizen leeg te staan.

Dat blijkt uit een belrondje langs verschillende vastgoeddeskundigen. De problemen rond het gemeentehuis in Ochten, waarover Cobouw berichtte, staan niet op zichzelf. Doordat er veelal beperkingen worden opgelegd bij het geven van een nieuwe bestemming aan een voormalig raadhuis staan kopers niet te trappelen. Op dit moment worden ongeveer 12 voormalige gemeentehuizen te koop aangeboden in uiteenlopende prijsklassen.

Om hoeveel panden het in totaal gaat is niet duidelijk. De Vereniging van Nederlandse Gemeente houdt hiervan geen gegevens bij. Ook bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zijn geen exacte getallen te vinden. Door gemeentelijke fusies groeit het aanbod van voormalige raadhuizen.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel