nieuws

Central District vlotgetrokken

utiliteitsbouw Premium

Central District vlotgetrokken

LSI Project Investment gaat door met de ontwikkeling van de Rotterdamse zakenwijk Central District. De projectontwikkelaar betaalt ook weer erfpachtcanon aan de gemeente. Dat blijkt uit een brief van wethouder Hamit Karakus (ruimtelijke ordening) aan de Rotterdamse raad.

Het maximaal te realiseren bouwvolume op de plaats van het Schiekadeblok is fors naar beneden bijgesteld van 240.000 naar 154.000 vierkante meter. Maar financier en bank hebben vertrouwen uitgesproken in het grootschalige bouwproject, dat gefaseerd wordt uitgevoerd.

De gemeente hielp LSI in 2009 door een ‘erfpachtconstructie’. De grond onder de panden werd teruggekocht voor 52 miljoen euro. Dat leidde echter niet tot voortgang van de bouwplannen. Doordat de ontwikkelaar de erfpachtcanon niet meer kon betalen ontstond een miljoenenschuld. De betalingen worden nu weer hervat.

Reageer op dit artikel