nieuws

Vakantie helpt betontransport

utiliteitsbouw Premium

Vakantie helpt betontransport

Logistiek in Den Haag kan soms wat lastig zijn, weet Wim Klok. In de vakantieperiode is er over het algmeen minder verkeer, dus hoopt de projectleider van BAM Civiel Zuidwest op een gladde aanvoer van 1000 kubieke meter onderwaterbeton voor een automatische ondergrondse berging voor 160 auto’s.

De stort van het beton begint op 18 juli. Klok laat tijdens de bouwvak de bouwput leegpompen, zodat na de vakantie het betonwerk kan plaatsvinden. Het werk gebeurt in Compartiment 2. Compartiment 1 moet nog in uitvoering komen. Klok moet in december gereed zijn met zijn aandeel. In die maand wil de Haagse openbaar vervoerder HTM zijn trams weer laten rijden volgens de nieuwe dienstregeling. Vanwege het werk rijden de trams nu een alternatieve route.

De berging komt aan de Veenkade Noordwal. De betonnen overkluizing van de oude Torenstraatbrug en Toussaintbrug zijn er eerder voor gesloopt. Medio 2015 moet alles klaar zijn.

Reageer op dit artikel