nieuws

Pps-gevangenis Zaanstad naar Ballast Nedam

utiliteitsbouw

Pps-gevangenis Zaanstad naar Ballast Nedam

Ballast Nedam en Imtech zijn geselecteerd om de nieuwe pps-gevangenis in Zaanstad te bouwen. De nieuwe inrichting van 300 miljoen euro staat in schril contrast met de trend om 23 andere locaties te sluiten.

De gevangenis in Zaanstad voorziet in extra capaciteit in de Amsterdamse regio. Het contract wordt 22 juli definitief gegund aan het consortium Pi2 als de afvallen combinaties geen bezwaar maken tegen de gevolgde aanbestedingsprocedure. Daarna volgt nog de ‘financial close’.

ING en NIBC staan garant voor de investering in het mega-project waarvan ontwerp, bouw, onderhoud en exploitatie voor 25 jaar bij de markt komen te liggen. Het tweede kwartaal van 2016 kunnen dan de eerste gevangen hun intrek nemen in de nieuwbouw met 1040 plekken en kan Amsterdam Over-Amstel dicht. Het gebouw van 50.000 m2 BVO komt op bedrijventerrein Hoog Tij.

Bekijk hier de bezuinigingsplannen voor het gevangeniswezen

Reageer op dit artikel