nieuws

Draagconstructie voor zoutloods

utiliteitsbouw

Draagconstructie voor zoutloods

In Assen wordt de houten draagconstructie voor de nieuwe zoutloods gemonteerd. Woodteq leverde eind juni de gelamineerde houten hoofdliggers die Geveke Bouw & Ontwikkeling monteert.

De aannemer wacht de komende maanden een nog grotere technische uitdaging met de montage van de complexe houten draagconstructie van de overkapping voor de voertuigenstalling en kantine. In deze constructie zitten allerlei gebogen en gekromde houten elementen.

Twee bestaande zoutloodsen in Assen zijn vervangen door één grote loods. Daardoor kan meer strooizout worden opgeslagen. Verder worden de overkappingen voor de stalling van alle voertuigen en materieel vernieuwd. De zoutloods en de voertuigenstalling komen op één terrein, waardoor makkelijker met de voertuigen kan worden gemanoeuvreerd. Er komt een nieuw waterbronsysteem om het zout te mengen met water dat op de wegen wordt gestrooid én de voertuigen mee te wassen.

Reageer op dit artikel