nieuws

Bouw zuivelfabriek onder strenge voorschriften

utiliteitsbouw Premium

Bouw zuivelfabriek onder strenge voorschriften

Zuivelgiganten Fonterra en A-ware Food Group stellen extreem hoge eisen aan de hygiëne in hun nieuwe zuivelfabriek in Heerenveen.

Met uiteenlopende technische maatregelen dammen ze alle risico’s rondom voedselveiligheid in. Veel vloeren in de nieuwe zuivelfabriek in Heerenveen krijgen zeskantige tegels met epoxyvoegen of worden uitgevoerd als epoxy (troffel-)vloeren. Voor de pekelbaden wordt een speciale thixotrope coating gebruikt, die bestand is tegen extra zout water.

“De strenge voorschriften komen in het voortraject van de bouw volop aan bod”, vertelt projectleider Diederik Damkat van Jorritsma Bouw in Bolsward. “De eisen rondom hygiëne zijn extreem, maar die voor de buitenkant van het gebouw zijn sober en functioneel. Een ontwikkeling die je meer in de zuivel ziet.”

Lees morgen meer over de bouw van de zuivelfabriek voor Fonterra en A-ware Food Group

Reageer op dit artikel