nieuws

Bouw stadskantoor Venlo vertraagd

utiliteitsbouw

Bouw stadskantoor Venlo vertraagd

Het nieuwe stadskantoor in Venlo wordt negen maanden later opgeleverd dan de bedoeling was. In plaats van najaar 2014 zal het zomer 2015 klaar zijn, laat aannemer Laudy Bouw en Ontwikkeling de gemeente weten.

Volgens de gemeente komt dat onder meer omdat de bouw pas in december in plaats van augustus 2012 aanving. Aannemer en gemeente hebben elk een andere uitleg over de oorzaak van deze verlate bouwstart.

Volgens Laudy Bouw kan de vertraagde start niet worden ingelopen, volgens de gemeente was de oorspronkelijke planning van de aannemer te krap. Wel is duidelijk dat voorafgaand aan de bouw aanvullend onderzoek heeft plaatsgevonden naar de bodemgesteldheid. De gemeente wil de kosten voor het langer huisvesten van ambtenaren elders verhalen op Laudy. De aanneemsom voor het stadskantoor, dat volledig cradle to cradle wordt gebouwd, blijft 46 miljoen euro.

Reageer op dit artikel