nieuws

Aanbod kantoren neemt komende jaren toe

utiliteitsbouw

Aanbod kantoren neemt komende jaren toe

De komende jaren komt er boven op het huidige aanbod van 7,2 miljoen vierkante meter nog zeker 2,3 miljoen vierkante meter kantoorruimte bij op de markt, exclusief de mogelijke gevolgen van het ‘nieuwe werken’.

Dat schat vakblad Vastgoedmarkt op basis van eigen onderzoek. Bij tal van kantoorgebruikers zit verborgen potentieel aanbod. Ook zijn er omvangrijke reorganisaties aan de gang bij verschillende grote partijen, zoals het Rijk, banken, verzekeraars, lagere overheid, sociale instellingen en ook industriële ondernemingen.

Alleen het Rijk zal in de periode tot 2020 al ongeveer 1,3 miljoen vierkante meter kantoorruimte achterlaten, bleek vorige week. Als alle aangekondigde plannen doorgaan, zal dit de markt volgens een schatting van Vastgoedmarkt overspoelen met 2,3 miljoen vierkante meter afgestoten kantoorruimte.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel