nieuws

Metamorfose voor bioscoop

utiliteitsbouw Premium

Metamorfose voor bioscoop

Een poppodium kun je makkelijk onderbrengen in een bioscoop, gelooft Dave Geensen (Popkantoor). Met een metamorfoseconcept voor de Rotterdamse bioscoop Cinerama dingt hij mee naar de prijzenpot van het Stadsinititatief. Alle Rotterdammers kunnen erop stemmen.

Een poppodium in een bioscoop, hoe kan dat?

“De bovenverdieping van Cinerama was oorspronkelijk één grote zaal, die later in drie kleintjes is opgedeeld. Wij vervangen de permanente wanden door flexibele. Even wegrijden en je hebt de zaal voor 800 man die Rotterdam verdient.”

Dan staan toch alle stoelen in de weg?

“Superuse Architecten heeft uitgezocht dat het haalbaar is die met een flexibele vloer af te dekken. In Ede is een systeem dat met hydraulische pompen de stoelen omhoog verplaatst. Duurder, maar ook interessant.”

Kun je beneden een film volgen als vlak boven je Motörhead speelt?

“Een moeilijke Franse film is dan lastig. Het wordt passen en meten in de programmering. Maar we willen maar twee avonden per week concerten.”

Hoe krijgt een band alle apparatuur op de verdieping?

“Daarvoor hebben we een liftje nodig. Laden en lossen kan aan de voorkant.”

Krijg je geen ruzie met de buurt?

“Nee hoor. De Blaak is een autoweg waar geen mensen wonen en het pand is een doos-in-doos constructie. Trouwens, nieuwbouwplannen van ontwikkelaars Volker Wessels en Fortress op deze locatie zijn niet van de baan.”

Dat ook nog?

“Ja, zij willen met behulp van een tafelconstructie boven op het pand woningen en kantoren bouwen.”

Kun je niet makkelijker een van de leegstaande Rotterdamse poppodia nemen?

“Juist niet. We zitten hier heel centraal. Doordat we de exploitatielasten met de bioscoop delen, betalen we maar 10 procent van de huur die de failliete popzaal Watt elders betaalde. Eindelijk een poppodium dat niet aan het subsidie-infuus ligt.”

Reageer op dit artikel