nieuws

Kantoor met hoog energielabel verbruikt nog veel elektra

utiliteitsbouw

Kantoor met hoog energielabel verbruikt nog veel elektra

Het elektraverbruik van kantoorgebouwen met een A- tot en met C-label ligt nog niet heel veel lager dan dat van kantoorgebouwen met een D- tot en met G-label. Jones Lang Lasalle meldt dat in zijn Office Charge Analysis Report 2013.

Het hogere elektraverbruik hangt volgens Michael Hesp van Jones Lang LaSalle samen met het doorgaans hogere comfortniveau van gebouwen met een sterk energielabel. Mede daardoor worden zulke gebouwen meer en vaker benut waardoor ook meer elektriciteit wordt verbruikt. De rapporteurs beschrijven drie projecten waarin de eigenaar werk maakte van een beter energielabel. In Oscar 2013 staan 356 gebouwen. Daarvan hebben er 206 een energielabel. Dat is 58 procent van de gebouwen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels