nieuws

Duizenden palen dragen grootste graandepot

utiliteitsbouw

Duizenden palen dragen grootste graandepot

Weever Bouw speelt met de realisering van het naar eigen zeggen grootste graanopslagcentrum van Nederland in Kampen een thuiswedstrijd. Praktisch bij de vestiging van de aannemer om de hoek verrijst de ene hoge silo na de andere.

Het verzinkte plaatstaal van zo’n tien silo’s op het nieuwe, grote graanoverslagdepot in de Zuiderzeehaven in Kampen schittert fel in de zon. De kolossen van Graansloot, met diameters van 16 en 11 meter en een uiteindelijke hoogte van 22 meter, springen daardoor letterlijk en figuurlijk extra in het oog. Met de nieuwbouw verdubbelt de opslagcapaciteit van het bedrijf. Vorige week plaatste hoofdaannemer Weever Bouw enkele van de imposante bouwwerken op hun stalen onderconstructie. Daarin bevindt zicht de trechter ten behoeve van de overslag van het graan in vrachtauto’s.

Bekijk het bouwproces op http://www.bouwwebcam.nl/kampen/

Reageer op dit artikel