nieuws

Extra glasgevel

utiliteitsbouw

Extra glasgevel

Restauratiebedrijf Schakel & Schrale van BAM heeft de afgelopen maanden het monumentale Bacogebouw in Roermond onder handen genomen en gerenoveerd naar een ontwerp van Satijn Plus Architecten.

De in 1905 gebouwde voormalige meelfabriek aan de spoorlijn in Roermond wordt het nieuwe hoofdkantoor van corporatie Wonen Limburg. Op de zes verdiepingen is ruimte gecreëerd voor 170 werkplekken. Het als ´zero-energy-rijksmonument’ opgetuigde gebouw heeft aanzienlijk minder energie nodig om het kantoor te verwarmen of te koelen. Daarvoor is het aan de binnenkant voorzien van een extra glasgevel. De glazen schil handhaaft het karakter van het rijksmonument en houdt het energieverbruik in de hand. De houten vloeren en balken werden vervangen, en deels als wandbekleding gebruikt.

De meelfabriek werd in 1924 overgenomen door Burgers Eerste Nederlandse Rijwielfabriek. Later nam de Roermondse koffiebranderij Baco er zijn intrek. De buitengevel van het pand werd eerder al gerestaureerd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels