nieuws

Nieuwe norm helpt parkeergarage te verduurzamen

utiliteitsbouw

Nieuwe norm helpt parkeergarage te verduurzamen

Ook parkeergarages kunnen het toonbeeld van duurzaamheid worden. Eigenaren en beheerders verwachten dat een norm parkeergarages duurzamer maakt.

Bijvoorbeeld door elektrische wegwijzers voor te schrijven die autobestuurders zonder omwegen naar een vrije plek geleiden. De Dutch Green Building Council (DGBC) uit Rotterdam wil in juni de eerste versie presenteren van een duurzaamheidslabel voor de sector parkeren. In september moeten er de eerste proeven mee worden genomen voor het duurzaam ontwikkelen, bouwen en renoveren van parkeergarages.

In november zou de officiële variant in gebruik kunnen komen: de BREEAM-NL Nieuwbouw voor nieuwe parkeergarages en de BREEAM-NL In-Use voor bestaande. Het is geen compleet nieuwe norm maar een extra functie voor de bestaande BREEAM-NL schema’s voor bestaande bouw en nieuwbouw.

Reageer op dit artikel