nieuws

Grote bioscoop in Leidsche Rijn

utiliteitsbouw Premium

Pal naast de A2-tunnel bij Leidsche Rijn in Utrecht verrijst een bioscoop met zeven zalen en 2000 stoelen.

Het initiatief komt van de Taxon Groep 2 BV, exploitant van de Cinemec-bioscoop in Ede. De exploitant heeft vorige week het uitgiftecontract getekend. Naar verwachting wordt begin maart 2014 begonnen met de bouw. Op het gebouw komt een groot dakterras met uitzicht op de skyline van Utrecht. Op het dak komt bovendien een grote sterrenkijker. Naam van de nieuwe voorziening: De Sterrenkijker. De bioscoop, die komt aan de oostkant van het beoogde Berlijnplein, kan eind 2014 in gebruik worden genomen. De Sterrenkijker is onderdeel van het Leidsche Rijn Centrum, een nog te bouwen stadscentrum met winkels, appartementen, kantoren en horeca.

Reageer op dit artikel