nieuws

Bouwproductie daalt met 5 procent

utiliteitsbouw

Bouwproductie daalt met 5 procent

De bouwproductie in Nederland daalt sneller dan verwacht. Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) voorspelt voor 2013 een achteruitgang van 5 procent.

Een paar maanden geleden gingen de bouweconomen nog uit van een daling van 3 procent voor de totale bouwsector. Vooral de slechte ontwikkelingen in de utiliteitsbouw trekt de bouw verder naar beneden, blijkt uit een vandaag gepubliceerde raming van het EIB. Utiliteitsnieuwbouw gaat dit jaar met 5 procent achteruit. Herstel en verbouw met 2 procent. Een paar maanden geleden verwachte het EIB nog een groei van 2 procent voor bedrijven in de utiliteitsbouw.

Bekijk de samenvatting van de te verwachten bouwproductie en werkgelegenheid in de bouw

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels