nieuws

BAM op shortlist voor Google-hoofdkantoor

utiliteitsbouw

BAM op shortlist voor Google-hoofdkantoor

BAM Construct heeft met drie Britse collega’s de ‘shortlist’ gehaald voor de bouw van het Britse hoofdkantoor van Google.

Het pand moet komen bij het grote spoorstation Kings Cross waar BAM Construct ook al een groot deel van de moderniseringswerken uitvoert of heeft uitgevoerd. Het hoofdkantoor van Google krijgt elf verdiepingen met ruim 90.000 vierkante meter kantoorruimte en moet plaats bieden aan 3000 tot 4000 werknemers van de internet zoekgigant.

Op dit moment hangt aan het plan een prijskaartje van rond de 360 miljoen euro. Google en projectontwikkelaar Argent maken over enkele maanden bekend wie het project daadwerkelijk mag realiseren, waarbij het doel is het gebouw in 2016 in gebruik te nemen.

Reageer op dit artikel