nieuws

Licht en ruimte in Bilthovense bossen

utiliteitsbouw

Licht en ruimte in Bilthovense bossen

In de bossen bij Bilthoven is hoofdaannemer BAM Utiliteitsbouw begonnen met de montage van de glazen puien van het Helen Dowling Instituut.

Dankzij de volledig glazen gevel heeft het gebouw een fraai uitzicht op de groene omgeving. Kankerpatiënten en hun familie krijgen hier in de toekomst psychische zorg. De gebouwopzet moet hen ruimte en licht geven. Het ontwerp van KOW Architecten bestaat uit een half onder het maaiveld gelegen parkeerkelder met erboven twee verdiepingen met kantoor- en therapieruimten. De ovalen betonnen vloeren worden ondersteund door slanke kolommen. Die opzet zorgt voor maximale daglichttoetreding. Dankzij een atrium, waarvan het hoogste punt boven het dak uittorent, komt er ook daglicht in het hart van het gebouw.

De inpassing in de omgeving wordt compleet dankzij een sedumdak. Het hoogste punt is net bereikt, oplevering is gepland in februari 2013. Het Helen Dowling Instituut realiseert de nieuwbouw geheel uit sponsorgelden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels