nieuws

Raad houdt afstand bij ongeval vloer

utiliteitsbouw Premium

De Onderzoeksraad voor Veiligheid start geen eigen onderzoek naar het ongeval bij de bouw van de Internationale School in Eindhoven waarbij vrijdag één bouwvakker om het leven kwam. De Inspectie SZW houdt de leiding in het onderzoek.

Vrijdagavond kort na het ongeval meldde de Onderzoeksraad zich bij de bouwplaats in Eindhoven. Op dat moment was de politie nog druk bezig met zoeken naar één van de vier bouwvakkers die bezig waren met het storten van beton op de dakvloer van het entreegebouw, toen die plotseling bezweek. Gisteren besloot de Raad de onderzoeken van de Inspectie SZW en het OM op afstand te blijven volgen. De Raad publiceerde eerder dit jaar al twee rapporten over constructieve veiligheid in de bouw: één naar het ongeval bij het Twentestadion en één naar de B-Tower in Rotterdam. Op het eerste gezicht lijken er parallellen met het laatste ongeval. Ook bij de Rotterdamse toren bezweek een vloer boven een vide tijdens het storten en vielen leden van de stortploeg naar beneden. Van een ongeschoorde stempelconstructie zoals in Rotterdam, was in Eindhoven echter geen sprake. Het beton werd gestort op kanaalplaatvloeren met een grote vrije overspanning. Het Eindhovens Dagblad liet gisteren een van de betrokken bouwvakkers aan het woord. Die sprak het vermoeden uit dat er iets mis moet zijn geweest met de voorspanning in die vloeren die afkomstig waren uit de fabriek van Betonson. Bij de betonfabrikant was gisteren niemand bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel