nieuws

Isolatie voor 
koepel moskee

utiliteitsbouw

Isolatie voor 
koepel moskee

In de Utrechtste wijk Lombok zaagt een medewerker van Abeco isolatie op maat voor de koepel van de Ulu Moskee. Het door Isha Önen uit Zaandam ontworpen complex vervangt de huidige moskee tegenover de bouwplaats in een voormalig badhuis.

Het complex krijgt vier verdiepingen met op de begane grond winkels en op de tweede verdieping een gebedsruimte voor duizend gelovigen. Op de andere verdiepingen komen kantoren, vergaderzalen en ontmoetingsruimten. De moskee heeft een kubusvorm en een gevel van rode baksteen in combinatie met prefab betonelementen. De gebogen glazen wand in de voorgevel is van prefab glazen bouwstenen. De daken en entreeportalen hebben zinken beplating. De 44 meter hoge minaretten zijn bekleed met zinken platen en glas en herbergen elk een trappenhuis en een lift.

Het gebouw wordt in eigen beheer uitgevoerd nadat het contract met de Duitse aannemer Pi & Em tussentijds werd verbroken. De oplevering wordt medio 2014 verwacht.

Reageer op dit artikel