nieuws

BAM-dochter bouwt Zaans ziekenhuis

utiliteitsbouw Premium

BAM-dochter bouwt Zaans ziekenhuis

Vitaal ZorgVast, een dochteronderneming van BAM Utiliteitsbouw, heeft opdracht gekregen voor de bouw van het nieuwe Zaans Medisch Centrum (ZMC) in Zaandam.

Dat heeft de directie van het ziekenhuis bekendgemaakt zonder financiële details te melden.

Vitaal Zorgvast neemt ook het ontwerp van het ziekenhuis voor zijn rekening. Ook wordt de BAM-dochter voor een periode van 25 jaar belast met het beheer en onderhoud van de zorginstelling. Het nieuwe ziekenhuis krijgt een vloeroppervlak van circa 40.000 vierkante meter en moet in 2016 klaar zijn. Het gebouw komt te staan op het huidige terrein van het ZMC. Het oude pand wordt na de ingebruikname gesloopt. Rabobank, BNG Bank en verzekeraar Achmea financieren het project, waarvoor in mei 2010 al een intentieverklaring was getekend.

Reageer op dit artikel