nieuws

Unibail-Rodamco druk buiten Nederland

utiliteitsbouw

Unibail-Rodamco druk buiten Nederland

Het aandeel Nederlands vastgoed in de portefeuille van belegger Unibail-Rodamco krimpt en in de forse investeringpijplijn (6,6 miljard euro op 30 juni 2012) zit ook al weinig Nederlands werk.

Voor bijna de helft (2,9 miljard euro) van de pijplijnprojecten is de uitvoering beklonken. De rest is in voorbereiding. Vooral de nieuwbouw, renovatie en ontwikkeling van winkelcentra is in volle gang. Maar ook voor de veel kleinere kantorenportefeuille bestaan veel plannen.

De waarde van het totale bezit groeide ten opzichte van een jaar geleden met 1,5 miljard euro naar 27,5 miljard euro. Het vastgoed staat in Frankrijk (61 procent), Spanje (9 procent), Centraal Europa (9 procent), de Scandinavische landen (8 procent), Oostenrijk (7 procent) en Nederland (6 procent).

Bekijk de halfjaarresultaten van Unibail-Rodamco

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels