nieuws

Eerste kantoor van Almere krijgt tweede leven

utiliteitsbouw

Eerste kantoor van Almere krijgt tweede leven

Het eerste kantoor dat in Almere is gebouwd, krijgt een tweede leven. Het is een gebouw uit 1983 en het staat middenin het centrum, naast het NS-station.

Het pand wordt wel getypeerd als het eerste monument van de stad. De gemeente heeft bij vastgoedbedrijf Hanzevast aangeklopt voor de revitalisatie van het 6000 vierkante meter grote kantoor. Het wordt gebruiksklaar gemaakt voor met name startende ondernemers en zzp’ ers.

Marktonderzoek wees uit dat veel kleine, overwegend jonge bedrijven in Almere behoefte hebben aan zulke nieuwe kantoorformules. De gemeente wil naar aanleiding hiervan de situatie aanpakken dat bijna een kwart van de kantoren in Almere leegstaat terwijl tegelijkertijd voor jonge, startende ondernemers en zzp’ers onvoldoende kantoorfaciliteiten beschikbaar zijn.

Reageer op dit artikel