nieuws

Voor nieuwe Britse scholen 2,5 miljard

utiliteitsbouw

De Britse minister van onderwijs heeft het licht op groen gezet voor de bouw van 261 scholen en scholengemeenschappen.

Dat Priority School Building Programme heeft voor de komende vijf jaar een budget van 2,5 miljard dat echter voor een groot deel uit pps-constructies moet komen. De staat stelt voor niet meer dan 42 scholen de financiering nu al beschikbaar waardoor het werk ook op korte termijn kan beginnen.

Het programma komt in de plaats van het veel grootschaliger Building Schools for the Future dat eerder door de regering is geschrapt. In dat project met een budget van meer dan 70 miljard zouden vrijwel alle Britse scholen worden vernieuwd. Bovendien zijn meer dan driehonderd aanvragen voor het nieuwe programma afgewezen.

Lees meer over het Priority School Building Programme

Reageer op dit artikel