nieuws

Diepste punt voor nieuwe faculteit

utiliteitsbouw

Diepste punt voor nieuwe faculteit

De bouwput van de Faculteit Educatie van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), ten behoeve van een drielaagse parkeergarage, heeft zijn diepste punt bereikt.

Lammers Bouwmaterieel uit Zeewolde bouwt er een 8 tons WT 200 loopkatkraan op, met 47 meter haakhoogte en een 50 meter hoge giek. Hoofdaannemer Mertens Bouwbedrijf uit Weert is in november begonnen met de bouw van wat het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland moet worden.

De nieuwe faculteit op de Nijmeegse campus is ontworpen door Thomas Bögl van LIAG architecten en bouwadviseurs uit Den Haag. In het gebouw wordt betonkernactivering toegepast en het is zo bedacht dat alle aanwezige energie wordt vastgehouden. De Faculteit Educatie krijgt een oppervlakte van ongeveer 36.000 vierkante meter, waarvan 19.000 voor de parkeergarage. Het wordt in het tweede kwartaal van 2013 opgeleverd.

Reageer op dit artikel