nieuws

Stadhuis en filmtheater in Deventer

utiliteitsbouw

Stadhuis en filmtheater in Deventer
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In de binnenstad van Deventer verrijzen een stadhuis en een filmtheater. De gemeenteraad heeft ingestemd met de bouwplannen. Dat maakt de gemeente bekend.

Het gaat om duurzame gebouwen die onderdak gaan bieden aan het gemeentebestuur en aan Theater Bouwkunde en Filmhuis de Keizer. Het ontwerp voor het Stadhuiskwartier wordt de komende maanden verder uitgewerkt. In juli wordt het definitieve plan gepresenteerd. Om de nieuwbouw mogelijk te maken worden na de zomer het huidige stadskantoor, een oude schouwburg en een school gesloopt. Met de nieuwbouw wordt ook de omgeving opgeknapt.

Positief signaal

“De aanloop naar het besluit was intensief en niet eenvoudig”, zegt de verantwoordelijke wethouder Margriet de Jager. “Maar er ligt voor het nieuwe stadskantoor een prachtig ontwerp van Michiel Riedijk.” Het moet een van de duurzaamste gebouwen van Nederland worden. Ook wethouder Marc-Jan Ahne, verantwoordelijk voor het theater is eveneens enthousiast. “Ik ben blij dat wij in deze tijden met beide investeringen een positief signaal kunnen afgeven”, zo laat hij weten. “Het is op dit moment immers alleen de overheid die met het oog op de toekomst durft te investeren in dit soort projecten.” In 2009 sneuvelden twee colleges over de omstreden plannen.

Reageer op dit artikel