nieuws

Komst Shell-kantoor impuls voor Rotterdam

utiliteitsbouw Premium

Komst Shell-kantoor impuls voor Rotterdam

Shell Downstream opende vorige week zijn nieuwe hoofdkantoor aan het Weena. Voor Rotterdam een impuls voor het Central District, voor Shell een terugkeer naar de basis. Met dank aan de kantorencrisis.

Het Rotterdamse zakendistrict krijgt er 1100 werknemers bij, doordat Shell vijf regionale vestigingen samenvoegt op Weena 70. Jarenlang broedde het bedrijf op nieuwbouwplannen in Alexanderpolder. “Toen kwam de kantorencrisis. Als dan ruimte vrijkomt op een toplocatie, ga je niet meer bouwen”, zegt Shell general manager supply & distribution Guus Greve. De nabijheid van een splinternieuw (hsl-)station in hartje binnenstad was voor Shell beslissend voor de vestigingskeuze, naast de wensen van de werknemers. Shell heeft een geschiedenis in Rotterdam die terugreikt tot 1902 en heeft dichtbij twee van haar grootste productielocaties. In Pernis investeert Shell dit jaar nog honderden miljoenen in een nieuwe ontzwavelingsfabriek.

Reageer op dit artikel