nieuws

Hoedliggers in AOC Oost

utiliteitsbouw

Hoedliggers in AOC Oost

Medewerkers van Van Norel Bouwgroep uit Epe leggen de verdiepingsvloer in de nieuwbouw van het AOC Oost in Twello.

Ze gebruiken daarvoor geïntegreerde staal-beton hoedliggers waartussen kanaalplaten komen. Die zijn lichter dan traditionele liggers. Na montage worden ze volgestort met beton, waardoor de constructiehoogte kleiner wordt. Dat biedt meer ruimte voor klimaatbeheersing. Van Norel legt dit systeem in de verdiepingsvloer en het dak.

Van Norel bouwt sinds half november aan de nieuwbouw voor het kenniscentrum voor voeding, natuur en milieu. De staalmontage wordt gedaan door Tasche Staalbouw uit Albergen. Cofely uit Bunnik verzorgt het energiezuinige installatiesys­teem. Het nieuwe AOC Oost, ontworpen door SP Architecten uit Waddinxveen, krijgt een oppervlakte van 9000 vierkante meter. Volgens planning wordt het eind dit jaar opgeleverd.

Reageer op dit artikel