nieuws

Alliander wekt zelf energie op in kantoor

utiliteitsbouw Premium

Netwerkbedrijf Alliander wil zelf energie opwekken in zijn nieuwe hoofdkantoor op bedrijventerrein Nieuwgraaf in Duiven. Architectenbureau Rau maakt er momenteel een concept voor. Het plan voorziet in de renovatie en uitbreiding van een complex van vijf gebouwen. Over dit complex komt een zwevend dak. Deze constructie vormt een atrium dat alle vijf gebouwen met elkaar […]

Netwerkbedrijf Alliander wil zelf energie opwekken in zijn nieuwe hoofdkantoor op bedrijventerrein Nieuwgraaf in Duiven. Architectenbureau Rau maakt er momenteel een concept voor. Het plan voorziet in de renovatie en uitbreiding van een complex van vijf gebouwen. Over dit complex komt een zwevend dak. Deze constructie vormt een atrium dat alle vijf gebouwen met elkaar verbindt. Het dak wordt uit onder meer efte-folie gemaakt. Het folie heeft de vorm van noppen die kunnen worden opgeblazen om de hoeveelheid licht te regelen die in het complex valt.

Alliander wil met het verbouwde kantoor het bedrijventerrein mede ‘verduurzamen’. Materialen worden om die reden zoveel mogelijk hergebruikt. Alliander laat om die reden in de gevels gerecyclede houten kabelhaspels verwerken.

Reageer op dit artikel