nieuws

Uitverkoop oude kantoorgebouwen in Brussel biedt kansen voor bouw

utiliteitsbouw

Uitverkoop oude kantoorgebouwen in Brussel biedt kansen voor bouw

Op de Brusselse kantorenmarkt is sinds kort een uitverkoop van de meer klassieke-, iets oudere kantoren aan de gang. Steeds meer eigenaren blijken bereid of voelen zich gedwongen hun kantoren met verlies te verkopen omdat ze nog nauwelijks verhuurd geraken, ook niet tegen lagere prijzen.

Veel gebouwen staan ook al langere tijd leeg. De uitverkoop van kantoren gaat gepaard met prijsdalingen van 15 tot 20 procent, maar geregeld nog meer. Voor de bouwsector biedt deze ontwikkeling nieuw kansen. Vastgoedmaatschappijen en makelaars als Jones Lang Lasalle, Cushman & Wakefield en Capitals Markets wijzen erop dat de lagere prijzen investeerders aantrekken die geïnteresseerd zijn in oudere kantoren om ze een nieuwe bestemming te geven. Op kleinere schaal is dat trouwens al het geval.

Reageer op dit artikel