nieuws

Rechthoekig, rond en ellipsvormig

utiliteitsbouw Premium

Rechthoekig, rond en ellipsvormig

Onder het toeziend oog van de kraanmachinist werkt het personeel van Vink Bouw Nieuwkoop aan de op één na hoogste vloer van het nieuwe kantoor van de Rabobank Groene Hart Noord.

Het rechthoekige gebouw met daarop een ronde toren krijgt zeven verdiepingen en staat langs de A4 in Roelofarendsveen. Naast het kantoor bevindt zich een tweelaagse parkeergarage die gedeeltelijk in een talud is verwerkt. In het midden van de bollenvloer is de uitsparing te zien voor een vier verdiepingen hoge vide, die op dakniveau wordt afgesloten met een lichtstraat.

De ontwerper, VRP Architecten uit Roelofarendsveen, heeft de vliesgevel van de toren van een opvallende tweede huid voorzien. Een naar beneden taps toelopend frame van witte aluminium profielen in driehoeksvorm omhult straks de ronde kantoorverdiepingen. De tweede huid, die volledig bestaat uit gerecycled aluminium en een ellipsvorm krijgt, wordt bevestigd aan stalen consoles met lengtes variërend van 0,8 tot 4,0 meter. In de tussenruimte worden onder andere drie serres gecreëerd en loop- en zonneroosters aangebracht. Het duurzame kantoorgebouw wordt in de zomer van 2012 opgeleverd.

Reageer op dit artikel