nieuws

Gebogen hout voor GGZ

utiliteitsbouw Premium

Gebogen hout voor GGZ

Speciaal met stoom gebogen planken van accoyahout bepalen het aanzien van de Kliniek Kortdurende Intensieve Behandeling van GGz/Pro Persona.

Wijnen Bouw Horst werkt sinds september vorig jaar aan de opnamekliniek in Nijmegen, die een bruto vloeroppervlak zal heben van ongeveer 3200 vierkante meter. Een deel van de onderbouw krijgt een grof gemetselde gevel. De oplevering staat gepland voor begin volgend jaar.

De kliniek is ontworpen door BogermanDill Architecten uit Amsterdam in samenwerking met SBH Architecten + Adviseurs uit Arnhem. Tegelijkertijd bouwt Wijnen Bouw op de Nijmeegsebaan een kliniek voor orthopsychiatrie. Het is de eerste fase van een vier jaar durend bouwtraject. Volgend jaar begint het werk aan drie klinieken, die medio 2013 worden opgeleverd. In de derde fase wordt een kliniek voor langdurige opnames gebouwd. Het masterplan voor de vernieuwingsslag op de Nijmeegsebaan is van de hand van BogermanDill Architecten.

Reageer op dit artikel