nieuws

Markt 18, Schagen

utiliteitsbouw Premium

Markt 18, Schagen

Bouwplaats onder maaiveld in Schagen, een kanaalplaat wordt ingehesen. Op de plaats van het voormalige gemeentehuis realiseert bouwbedrijf Mulder uit Obdam in opdracht van Stichting Markt 18 een cultuurhuis.

Een kelder, een souterrain, twee verdiepingen daarop en op het dak ruimte voor de installaties, vormen de nieuwbouw waarin het restant van het gemeentehuis achter het oranje zeil wordt geïntegreerd. In het souterrain op de voorgrond dat half verdiept ligt, komt een ouderensociëteit, in de kelder daarachter kunnen jongeren muziek maken en komt de muziekschool. In de overige bouwlagen komen onder andere een bibliotheek en een theater.

Eind maart begon de sloop van het gemeentehuis, dik twee maanden later kon de aannemer beginnen met het drukken van de damwanden, waarna op 1 juli het heiwerk een aanvang nam. In september is de put uitgegraven en zijn de eerste poeren en funderingen gestort. Nadat het vlechtwerk was aangebracht, is 100 kubieke meter betonspecie gestort voor de vloer van de muziekkelder. De eerste kelderwanden konden worden gestort en eind oktober was de vloer van de kleine kelder gereed en werden de eerste kanaalplaten aangebracht.

De werkzaamheden nemen naar verwachting 1,5 jaar in beslag; als de bouw volgens planning verloopt, kan de oplevering eind 2012 plaatsvinden. Architectenbureau BBHD uit Schagen tekende voor het 5 miljoen euro kostende centrum dat in bouwteam is aanbesteed.

Reageer op dit artikel