nieuws

College valt om bouw gemeentehuis

utiliteitsbouw

College valt om bouw gemeentehuis

Het college van burgemeester en wethouders van de Gelderse gemeente Overbetuwe is gevallen na getouwtrek over de bouw van een nieuw gemeentehuis.

Tijdens een raadsvergadering steunde het CDA een motie van wantrouwen van de oppositie tegen het college, waarin naast het CDA ook de PvdA, VVD en D66 zitting hadden. Eerder op de dag stapte CDA-wethouder Jan van Baal (CDA) al op wegens dezelfde kwestie. “De kosten zijn een te grote zorg voor mij”, stelt de wethouder in een verklaring.

De bouw van het nieuwe gemeentehuis gaat bijna 30 miljoen euro kosten. Die last, in combinatie met de zorgelijke financiële toekomst van de gemeente, wil Van Baal niet voor zijn rekening nemen. “In de kernen komen ondertussen vele voorzieningen onder druk te staan.”

Reageer op dit artikel