nieuws

Rotterdam start met aanleg Dakpark

utiliteitsbouw Premium

Rotterdam start met aanleg Dakpark

Deze week wordt in Rotterdam gestart met de aanleg van Dakpark Rotterdam. Op het voormalige rangeerterrein aan de Vierhavensstraat geven Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu en wethouder Alexandra van Huffelen woensdag het startsein.

Dakpark Rotterdam is een uniek project waarbij een combinatie wordt gemaakt tussen onder meer een winkelboulevard en een wijkpark. Op het dak van drie gebouwen en daarnaast aflopend naar de Hudsonstraat wordt een park gerealiseerd van acht hectaren. Hierdoor ontstaat een wijkpark op hoogte, wat een stevige groene impuls geeft aan de omliggende wijken.Het park wordt een kilometer lang, tachtig meter breed en negen meter hoog.Daarmee gaat een wens in vervulling van bewoners die al jarenlang strijden voor een wijkpark.

Ondanks het naderende startsein voor het Dakpark is nog niet duidelijk wie het project gaat beheren. De gemeente Rotterdam en Dura Vermeer Vastgoed/MAB Development zijn samen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het park.

Kijk voor meer informatie op de website van Dakpark Rotterdam

Bekijk hieronder een artist impression van Dakpark Rotterdam

Reageer op dit artikel