nieuws

Kleurrijk onderwijs

utiliteitsbouw

Kleurrijk onderwijs

Medewerkers van Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen werken de meest kleurrijke gevel af van het nieuwe scholencomplex Community College Noord in Amsterdam-Noord.

Het multifunctionele onderwijsgebouw, met een oppervlakte van ruim 16.000 vierkante meter, verenigt straks twee scholen: het Bredero College voor vmbo en het ROC van Amsterdam voor mbo. Beide scholen worden in twee aparte bouwdelen ondergebracht, die van buiten door heel verschillende gevels van elkaar zijn te onderscheiden. Wel zijn er gedeelde faciliteiten zoals een kantine, mediatheek, bibliotheek en ondersteunende functies.

In de plint van het gebouw kunnen zich bedrijven en instellingen vestigen die verwantschap hebben met het onderwijs. Boven in het complex, een gezamenlijk ontwerp van Burton Hamfelt en Van den Oever Zaaijer & Partners, wordt een zogeheten Bouwlab gevestigd. Dat is een ontmoetingscentrum voor iedereen die met de bouwwereld te maken heeft: werkgevers, vertegenwoordigers van brancheorganisaties, docenten en mbo-studenten. De totale bouwkosten bedragen ruim 20 miljoen euro.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels